Pioneer DDJ-RZX DJ controller

De DDJ-RZX is echt een controller, dit betekend dat deze enkel te gebruiken is met een computer of laptop. Hij stuurt als het ware de laptop aan en is daarmee niet stand alone te gebruiken. Als je ook video wilt draaien, dan heb je een krachtige processor nodig. 

De DDJ-RZX heeft totaal 3 touch screens van 7 inch, zodat je niet meer hoeft te kijken op het scherm van je laptop. Je kunt alles bedienen vanop de controller. Je gebruikt de controller om video te bekijken en te mixen. Uiteraard ben je niet verplicht om video's voor je mix te gebruiken. De 'normale' MP3's doen het ook prima. Je kunt zowel rekordbox dj gebruiken als rekordbox video.

Het mixer gedeelte is overigens wel stand alone te gebruiken. Als je laptop ongewenst uitvalt kun je je telefoon met muziek dus als 'opvuller' gebruiken tot de laptop het weer doet. Vergeet dus niet een tulp-mini jack verloopje mee te nemen. En denk er aan dat de nieuwe Iphones geen audio uitgang hebben. Die zijn dus gediskwalificeerd voor dit soort DJ gebruik. 

De RZX heeft 2 microfoon aansluitingen. Nieuw hierbij is de 3-bands toonregeling. Ook zijn er meerdere effecten te combineren. Zo kun je o.a. ook de toonhoogte van je stem veranderen. Denk daarbij aan de Release FX, Combo FX, en Sampler Repeat. De Sound Colour FX is van hoge kwaliteit. Hij heeft namelijk de zelfde processor als de DJM-900NXS2-mixer.

Over all: In het algemeen heeft de controller erg veel weg van een CDJ-2000NXS2 in combinatie met een DJM-900. Denk daarbij aan het zelfde formaat jogwheels, de toonregeling, loops en zijn super geluidskwaliteit. De veelkleurige Performance Pads krijg je er gratis bij :) 

Absoluut een aanrader. Nu te huur bij Active Dance Music!
Prijzen incl. 21% BTW
€ 121.00